Terug naar Nieuws

Fittest Lemmer

Gepubliceerd op:
Fittest Lemmer

Op donderdag 26 oktober heeft er in Sporthal De Hege Fonnen de Fittest voor 67+ inwoners uit Lemmer plaats gevonden. De Fittest is in samenwerking met Sport Fryslân georganiseerd, 100 inwoners konden deze dag meedoen.

De Fittest is een middel om inwoners bewust te maken van hun gezondheid en om te verbinden aan het lokale beweegaanbod. Door verschillende testen te doen wordt de fitheid van de deelnemers bepaald, na afloop van de testen kregen de deelnemers op basis van hun score een advies van de adviseurs van Sport Fryslân.

De testen werden uitgevoerd door verschillende vrijwilligers, zo ook door vrijwilligers vanuit het AZC in Balk. De enthousiaste vrijwilligers ondersteunden de deelnemers erg goed en vonden het leuk om zich op deze manier in te zetten voor de inwoners van Lemmer. De vrijwilligers van het AZC konden door middel van de Fittest goed oefenen met hun Nederlandse taal. 

07-05-2024

Watersportfestival CSG Bogerman Balk

BALK - Woensdag 17 april hebben 197 leerlingen van het CSG Bogerman kennis gemaakt met watersport tijdens 'Het Watersportfestival' in Balk. Sociaal Werk De Kear, FIIF - Sportbedrijf DFM, WSV Sleattemermar, Zeilschool de Ulepanne en Zeilschool De Stipe sloegen de handen in één om het festival mogelijk te maken.
Lees meer