Terug naar Nieuws

Gastlessen Jonge Mantelzorg

Gepubliceerd op:
Gastlessen Jonge Mantelzorg

Afgelopen maandag hebben Jildau en Mark voor de tweede keer op Plein Joure gastlessen verzorgd waarbij we spraken over jonge mantelzorg.

Deze keer hadden wij tweedejaars klassen en ook onder deze leerlingen was er niet veel bekend over jonge mantelzorg. Door uit te leggen wat jonge mantelzorg inhoudt en voorbeelden te geven, kregen deze leerlingen inzicht in wat het betekent om jonge mantelzorger te zijn. Veel jongeren waren verbaasd over hoe veel jonge mantelzorgers er in een klas kunnen zitten, namelijk 25% van de leerlingen is jonge mantelzorger. Ze hebben geleerd hoe ze er achter kunnen komen of iemand jonge mantelzorger is en wat ze voor hem/haar kunnen betekenen. Ook zijn de gastlessen bedoeld om dit onderwerp meer bespreekbaar te maken en bewustwording te creëren.

Er werden mooie verhalen gedeeld en de leerlingen leerden elkaar op een andere manier kennen. Het is mooi om te zien dat de leerlingen zich veilig genoeg voelen om verhalen te delen en dat ze ook zien dat ze in sommige situaties niet alleen staan.

Mochten er vragen zijn of als je meer wilt weten over deze gastles of (jonge) mantelzorg in het algemeen, voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Contact

29-04-2024

Vacature Managementassistent

Als enthousiaste en gedreven managementassistent ondersteun je de directeur en de MT leden op secretarieel, organisatorisch en administratief gebied. Jouw focus ligt met name op ondersteuning bij de Kear vanuit Joure.
Lees meer