Terug naar Nieuws

Meer Groen in de Wijk

Gepubliceerd op:
Meer Groen in de Wijk

Vanwege vele vragen uit de buurt rondom de Rinzemastraat is er enige tijd geleden een buurtonderzoek gehouden. Vanuit dit onderzoek is een werkgroep van inwoners ontstaan die zich 1-dracht noemt. Sociaal Werk De Kear en de Werkgroep 1-dracht hebben samen gekeken naar de mogelijkheden in de buurt omrent groen. 

De inwoners wilden de straat graag opleuken met bloemen, struiken en/of bomen.

Waar ze de meeste behoefte aan hadden zijn bomen voor op het veldje, zodat deze het water op het veld opzuigt. “Als het heeft geregend is het grasveld net een zwembad” volgens een inwoner. “Na een regenachtige dag duurt het dagen voordat het veld weer speelbaar is voor de kinderen”, vervolgt een ander inwoner. Ook hadden ze behoefte aan een hek rondom het veldje. Dit voorkomt dat de kinderen blindelings de straat op rennen en ook voorkomt het “wild” parkeren. Door te weinig parkeergelegenheden in de straat, parkeren sommige inwoners de auto’s op het speelveldje, dit tot ergernis van andere buurtbewoners.

Omdat de grond van het veldje van woningcorporatie Accolade is, heeft De Kear samen met een aantal inwoners contact met de woningcorporatie gezocht en dit onderwerp besproken. Accolade is voor meer groen en heeft een afspraak gemaakt met de inwoners om dit te bespreken. Na een goed gesprek met de inwoners en een goed beeld te hebben gekregen van de wensen, heeft Accolade dit intern besproken.

Accolade heeft vervolgens geld beschikbaar gesteld voor dit project. Samen met de inwoners en Accolade is er een mooi groen hekwerk geplaatst en een boompje. De inwoners zijn er erg blij mee.

07-05-2024

Watersportfestival CSG Bogerman Balk

BALK - Woensdag 17 april hebben 197 leerlingen van het CSG Bogerman kennis gemaakt met watersport tijdens 'Het Watersportfestival' in Balk. Sociaal Werk De Kear, FIIF - Sportbedrijf DFM, WSV Sleattemermar, Zeilschool de Ulepanne en Zeilschool De Stipe sloegen de handen in één om het festival mogelijk te maken.
Lees meer