Terug naar Nieuws

Vrijwilligersfestival 2023 – Vrijwilligers Gezond & in Balans

Gepubliceerd op:
Vrijwilligersfestival 2023 – Vrijwilligers Gezond & in Balans

Ieder jaar is het op 7 december Nationale Vrijwilligersdag. Een ontzettend belangrijke dag, die we niet onopgemerkt voorbij mogen laten gaan, want zonder vrijwilligers zou de samenleving er niet zo uitzien als nu! Sociaal Werk De Kear en gemeente De Fryske Marren hebben daarom dit jaar de handen weer ineen geslagen en op 7 december j.l. de tweede editie van het Vrijwilligersfestival georganiseerd.

Het doel van het festival was om de vrijwilligers die actief zijn binnen De Fryske Marren, te waarderen. Er hebben zich meer dan 120 vrijwilligers aangemeld en het was een prachtige middag met interessante workshops waar een ieder zich voor aan kon melden. De middag werd geopend door Henrieke Hofsteenge van Sociaal Werk De Kear. Daarna kon er gestart worden met de workshops.

Er waren drie verschillende workshops: Yin Yoga, “Koken is een eitje” om gezond te leren koken én Hormooncoaching. Alle drie workshops stonden in teken van Gezondheid & Balans, wat ook het thema van het festival was. Want door gezond en in balans te zijn én te blijven, voel je je goed en kun je doorgaan met wat je graag doet.
1702467829587_673_224_1702467849.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Toen de workshops afgelopen waren, kwam Edino van Dorsten spreken. Edino is één van de negen kinderen van Ruinerwold. Hij deelde zijn bijzondere levensverhaal met de vrijwilligers en bracht inspiratie en motivatie, waar iedereen tot het einde van de lezing geboeid naar heeft geluisterd. Na de lezing sloot Janita Tabak af en was er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Hier nam Edino de tijd om nog even met de vrijwilligers in gesprek te gaan.

Alle vrijwilligers kregen bij vertrek nog een leuk (en vooral lekker) gevulde goodiebag mee naar huis. We kregen prachtige signalen en een aantal vrijwilligers lieten de woorden “Volgend jaar weer!”, vallen. Dus.. op naar de volgende editie van het Vrijwilligersfestival!

07-05-2024

Watersportfestival CSG Bogerman Balk

BALK - Woensdag 17 april hebben 197 leerlingen van het CSG Bogerman kennis gemaakt met watersport tijdens 'Het Watersportfestival' in Balk. Sociaal Werk De Kear, FIIF - Sportbedrijf DFM, WSV Sleattemermar, Zeilschool de Ulepanne en Zeilschool De Stipe sloegen de handen in één om het festival mogelijk te maken.
Lees meer