Zurück nach Nieuws

Beurs van waarde: in gesprek over geld!

Publisearre op:

Op donderdag 17 oktober 2024 is het Wereld Armoededag. Dit is een goed moment om in gemeente De Fryske Marren de portemonnees van waarde voor een tweede keer te verspreiden. Die werden begin dit jaar ook verspreid tijdens de Week van het Geld, om bewustwording te creëren rondom geldzaken. Vanaf Wereld Armoededag worden de portemonnees op verschillende plekken in de gemeente ‘verstopt’.

Beurs met waarde

De beurs met waarde zwerft door de gemeente. Het idee is geïnspireerd op dat van de happy stones. Het is een samenwerking met gemeente De Fryske Marren en verschillende voorzieningen in de gemeente, die zich inzetten voor meedoen en geldzaken. Voorbeelden zijn Humanitas Thuisadministratie, Stichting Voedselbanken, Stichting Leergeld, Kledingbank Sint Nicolaasga, Leger Des Heils en nog meer. De beurs bevat visitekaartjes met gegevens van deze organisaties. Als rondkomen met weinig geld een uitdaging wordt, is het fijn om te weten welke hulpbronnen er in de buurt te vinden zijn. 

Behalve dat iemand gebruik kan maken van de voorzieningen, wordt ook de vraag gesteld of de vinder zelf goede ideeën en tips heeft over geldzaken. Dit kan doorgegeven worden aan de buurtwerkers van De Kear. Bekijk de informatie op het kaartje in de beurs!

  1729177125940_400_267_1729177142.jpg Beloning
Voor de eerste vijf inwoners die de portemonnee gevonden hebben én dit laten weten aan buurtwerker Lonneke Post, maken kans op een make-over. Mocht degene die de beurs gevonden heeft zelf voldoende hebben, dan kan de portemonnee aan iemand anders worden gegeven die het goed kan gebruiken. Zo worden er zoveel mogelijk mensen bereikt.

Vragen
Heb je vragen over de beurs met waarde of wil je hierover in gesprek met een buurtwerker? Neem dan contact op met Sociaal Werk De Kear via Lonneke Post, projectleider samenlevingsopbouw en buurtwerker sport en cultuur 06-51291195 of l.post@sociaalwerkdekear.nl.  

 

 

 

08-10-2024

Nieuw! Opgave vóór 16 oktober! Cognitieve fitness voor professionals.

  Meld je nu gratis aan voor een proefles Cognitieve Fitness voor professionals op donderdag 17 oktober a.s. Doe mee en ervaar wat Cognitieve Fitness inhoudt én wat het kan opleveren voor uw doelgroep.   
Lês mear